Året runt på Kivik

Året runt på Kivik

Ensilage-fält

Det behagliga klimatet gör Kivik värt ett besök när som helst på året. För den mat- och dryckintresserade erbjuder vårens primörer, liksom höstskördarna många tillfällen till smakupplevelser vid vackert dukade bord. Hela familjen kan fira påsk, morsdag, midsommar, farsdag, gåsmiddag, julbord och nyårsfest på Kivik!

Bland det ovanligt rika kulturutbudet året runt på Kivik finns Sveriges äldsta biograf med högklassiga filmer minst två dagar i veckan hela året; kulturföreläsningar på en mängd varierande teman; bokcafé där du kan låna böcker gratis hela sommaren; författarsamtal med aktuella ämnen och författare från Österlen; Österlens äldsta museum med guidade vandringar, utställningar, föreläsningar, workshops och Barnens Museum året runt; konserter på flera olika platser under året och med artister i världsklass; konstnärer och konsthantverkare med ateljéer och butiker.

Äppelblommor

För den naturintresserade är äppelblomningen i maj en ännu vackrare upplevelse än vanligt i våra trakter. Varma sommardagar kan du bada på flera olika platser, och en ljummen höstdag erbjuder färgrika promenader både längs kusten och inåt land i det kuperade landskapet. De milda vintrarna skapar ett landskap som inbjuder till olika aktiviteter, och för den vågade även vinterbad med bastu! I söder finns Stenshuvud, Sveriges sydligaste nationalpark, med en sällsynt rik fauna och flora.

I norr börjar landets längsta och kanske finaste sandstrand, som löper ända bort till Åhus. Varmt välkommen till Kivik – Året runt!

Stranden