Din guide till KIVIK med omnejd

ÄPPELVECKORNA på Kivik

Välkommen till

ÄPPELVECKORNA på Kivik!

26 september – 11 oktober

2020 har blivit ett märkligt år, som på många olika sätt har berört och påverkat oss alla i en hel värld, en värld som plötsligt har blivit både större och mindre i ett slag.

äppeltavlor

Äppelmarknaden, med den berömda tavlan, är för första gången sedan starten 1988 inställd som en fysisk företeelse i hamnen på det vackra Kivik. Äppelmarknaden kan givetvis inte genomföra som ett samlat event i år, eftersom Folkhälsodirektiven inte tillåter så stora folkmassor på en plats. Men den pågår
digitalt ändå på hemsida och sociala medier! Se: www.appelmarknaden.se

Däremot är det ju fortfarande så att frukten mognar på Kivik och Österlen, trots världs-pandemier och kaos, och den svenska frukten förtjänar fortfarande sin stora Äppelfest. Därför kommer Äppelveckorna på Kivik att genomföras som vanligt, eftersom vi då kan sprida ut oss över två hela veckor och ha olika aktiviteter på olika platser, så att inte alla besökare behöver samlas på en plats samtidigt.

 

bakgrund-äppelmarknaden

Vi tror, att många längtar efter att kunna fortsätta ”hemestra” och besöka sina älskade utflyktsmål även under höst och vinter. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att säkerställa att alla våra evenemang följer de folkhälso-direktiv som finns så länge det behövs, och på alla våra anläggningar arbetar vi både för gästernas och vår personals trygghet.

Rekommendationerna att tvätta händerna ofta,sprida ut sig och att stanna hemma om mankänner sig krasslig, kommer vi att fortsätta uppmana till. Men Kivik fortsätter att ha öppet med mat, dryck, övernattningsmöjligheter, natur och kultur för alla – Året runt!

Och alla äppelsugna ska givetvis kunna fortsätta fira det svenska äpplet med oss på Kivik – vi gör det bara lite annorlunda i år!Varmt välkomna till Äppelveckorna på Kivik
med massor av aktiviteter för hela familjen
den 26/9 – 11/10 – 2020!

 

Ladda ner:

Program – Äppelveckorna 2020